Darmowa dostawa (ORLEN paczka) już od 40,00 zł.

BIO Olej kokosowy 270 ml - TŁOCZONY NA ZIMNO

OLEJ KOKOSOWY BIO NIERAFINOWANY 260ML.png
  • promocja
Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 12,90 zł 13,90 zł 12.90
W PLN
ilość szt.
1px gif dodaj do przechowalni

Opis

 

100 % OLEJ KOKOSOWY TŁOCZONY NA ZIMNO NIERAFINOWANY


Olej kokosowy nierafinowany to wysokiej jakości olej nieoczyszczony z pierwszego tłoczenia. Charakteryzuje się delikatnym kokosowym smakiem i aromatem. Przechowywany w temperaturze powyżej 25°C przechodzi ze stałej postaci w płynną, zachowując przy tym wszystkie swoje walory odżywcze. Olej składa się w ok. 90% z nasyconych kwasów tłuszczowych, które wspomagają układ odpornościowy, działają przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Olej kokosowy zawiera również naturalnie w nim występujący kwas kaprylowy, inaczej zwany kwasem oktanowym, który ma szerokie działanie i zastosowanie, szczególnie we wspieraniu prawidłowej pracy jelit. Ponadto olej kokosowy obniża poziom cholesterolu i reguluje przemianę materii, dlatego pomaga zachować szczupłą sylwetkę i nie odkłada się w postaci tłuszczu lub złogów.


Czym różni się olej kokosowy rafinowany od nierafinowanego?
Pierwsza różnica to jego cena. Olej nierafinowany jest droższy i jest to olej tłoczony. W procesie tłoczenia nie występuje wysoka temperatura, przez co zachowane zostają wszystkie prozdrowotne składniki w tym aromat i smak kokosa.


Zastosowanie oleju kokosowego:

  • spożywcze: do smarowania pieczywa, do smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach, wzbogaca smak potraw kuchni orientalnej,
  • w kosmetyce: dzięki zawartym substancjom doskonale odżywia i nawilża skórę, sprawdza się jako balsam lub jako krem do rąk, wzmacniająca maska do włosów o właściwościach wzmacniających i przeciwłupieżowych, wykazuje również właściwości antyseptyczne (wspomaga gojenie ran) i stosowany jest w niektórych schorzeniach dermatologicznych.

Zastosowanie oleju kokosowego:

  • spożywcze:  do smarowania pieczywa, do smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach, wzbogaca smak potraw kuchni orientalnej,
  • w kosmetyce: dzięki substancjom nawilżającym doskonale odżywia skórę, sprawdza się  jako krem do rąk, wzmacniająca maska do włosów o właściwościach wzmacniających i przeciwłupieżowych,
  • wykazuje również właściwości antyseptyczne (wspomaga gojenie ran) i stosowany jest w niektórych schorzeniach dermatologicznych.

 

Kraj pochodzenia: Filipiny

 

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

Wartość odżywcza:

100 g

Wartość energetyczna

3700 kJ/ 900 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

99,85 g

90 g

Węglowodany:

- cukry

0 g

0 g

Białko

0 g

Sól

0 g

Opinie o produkcie (3)

16 marca 2019

Polecam:)

18 lutego 2020

Zawsze obowiązkowy produkt w moim zamówieniu.

5 czerwca 2020

Pięknie pachnie, jest świetny

85 65 25 385

sklep@agnex.pl

DARMOWA WYSYŁKA JUŻ OD 150,00 ZŁ

ikona płatności do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl